nedelja, 5. februar 2017

Bakina kuhinja - salčići najbolji recept na svetu (Cake with the fat best recipe in the world)


Potrebno je:
250 gr mlevenog sala
310-350 gr brašna
100 ml vina beloga
1 kašičica masti
1 jaje




soli
djžema
prah šećer
1 vanilin šećer

Priprema
U mleveno salo dodati šaku brašna pa malo izmesiti rukom i ostaviti na toplom da malo odmekne. U brašno dodati mast, jaje i so, kao i vino i zamesiti testo da bude glatko.



Testo razvući sm. debljine u pravougaonik i namazati salom a zatim ga presavijati ( kao što je   prikazano u Videu). Zatim  to ponoviti još dva puta tako. Testo zatim ostaviti da odmara 30 min uvijeno u foliju. Testo još dva puta tako razvijati i mazati i odmarati po pola sata.




 Kad je treći put namazano i odmaralo razviti ga što tanje i seći po želji ( ja sam sekla pravougaonike) stavljati džem presaviti i pritisnuti prstom ispod džema malo  da džem ne iscuri.





Peći na 200 stepeni C oko 15 min. Uživati kako samo rastu i listaju se...





Kad su pečeni malo se prohlade pa se uvaljaju u prah šećer zamirisan vanilico

Ni komentarjev:

Objavite komentar