sreda, 8. februar 2017
Bakina kuhinja - posna punjena pogača povrćem
Potrebno je:
400 ml. vode
30 gr kvasca
oko 1 kg brašna
ulje so začin
1 kašika šećera
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
1 zelena paprika
100 gr slatkog kupusa
Povrće sve isitnimo dodamo malo ulja i dinstamo poklopljeno oko 5-6 min samo malo da omekne. Ohladimo. Kvasac rastvorimo u malo mlake vode, dodamo šećer i pustimo malo da se rastvori. U vanglicu sipamo ostatak vode dodamo kvasac oko 50 ml. ulja i so i zamesimo testo koje mora biti srednje tvrdo, ostavimo ga na toplom da odmori oko 30 min. zatim ga razmesimo i podelimo ga na dva dela. Jedan deo ostavimo i pokrijemo krpom, a drugi deo podelimo na 5 kuglica svaku kuglicu rastanjimo veličine pleha, moj je 26 sm i premažemo uljem. Zadnju ne mažemo i stavljamo jednu preko druge.
Zatim tako teso resečemo na četvrtine svaku četvrtinu presečemo na pola od sredine ka krajevima ali ostavimo u sredini mali deo ne sečemo. Zati donji deo odvajamo ilistove testa i presavijamo ka unutrašnjosti kao što je prikazano u Videu. Gornji deo četvrtine obavijemo oko presavijenog testa. I sve kuglice tako redom.
Drugu polovinu testa razviti takodje veličinu tepsije. na dnu tepsije staviti peh papir pa staviti razvijeno testo i malo ga premazati uljem.
U sredinu staviti prodinstano povrće a zatim ivice sve presavijati i štipati u krug da nam fil nebi
cureo prebacujući testo ka unutrašnjosti.
Svaku oblikovanu četvrtinu stavljati u pleh preko povrća i to više ka centru..
Pogaču premazati uljem možete posuti i malo semenki. Pustit da naraste i peći na 200 stepeni C oko 45-50 min.Služiti malo prohladjenu.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar