Ova biljka ima izuzetno lekovita svojstva.
Ova namirnica se može konzumirati tokom cele godine, a raste kao mahuna. Može se jesti u mnogim oblicima kao što su kuvana, dinstana, pržena ili konzervirana.
Reč je o bamiji. Ona sadrži 7,6 grama ugljenih hidrata, 80 mikrograma folne kiseline, 2 grama proteina, 3 grama prehrambenih vlakana, 21 mg vitamina C i 60 miligrama magnezijuma i jako malo kalorija.
Lekovita svojstva:
– Smanjuje apsorpciju glukoze iz hrane
– Sprečava bubrežni kamenac
– Kontroliše dijabetes
– Smanjuje holesterol
– Poboljšava čvrstoću imuniteta
– Olakšava astmu
Recept:
Stavite bamiju u čašu i prelijte mlakom vodom i ostavite preko noći. Konzumirati pola sata pre doručka. Ovaj recept će kontrolisati nivo šećera u krvi i poboljšati vam celokupno zdravlje.
Ni komentarjev:
Objavite komentar