sobota, 24. december 2016

RECEPT ZA TORTU KOJA SE VELIKOM BRZINOM ŠIRI INTERNETOM



Možda ste već upoznati sa receptom ove torte,jer je moguće kombinovati i slagati po želji.
Ukoliko niste evo pravog trenutka da pogledate recept,zapišete i bacite se na posao da se zasladite vi i vaša porodica.



SASTOJCI:
Količina je prava i pravi se u večem plehu,ukoliko pravite u manjem koristite manju količinu sastojaka.
1 l hladnog mlijeka
2 kesice pudinga-vanilija
260 gr šećera


  1 čokolada za kuhanje
200 gr lješnjaka – mljevenih
200 gr keksa – mljevenog
1 pakovanje keks – Petit
2 kesice šlag pjene
250 gr margarina




PRIPREMA:
U posudu dodajte malo mlijeka i istresite kesice pudinga,a zatim razmutite.


  Ostatak mlijeka prokuhajte sa šećerom,pa dodajte razmućeni puding.Kuhajte dok vam se smjesa dovoljno ne zgusne.
Ohladite fil i dodajte margarin i vanilin šećer,pa podijelite smjesu na tri ista dijela.
U prvi dio sipate lješnjake i istopljenu čokoladu.
U drugi dio kokos.
U treći dio keks.

1 komentar:

  1. dobar dan,a koliko ide kokosa,jer je 2 puta napisano samo za keks a od kokosa nema ni traga

    OdgovoriIzbriši